De 29-jarige Marokkaan Naouafal D. is veroordeeld tot een gevangenisstraf van 6 jaar nadat hij minstens drie jonge meisjes verkrachtte. Hij gaf de meisjes paardrijlessen op het moment van de feiten. Zijn ouders, die ervan verdacht worden de meisjes te intimideren, werden vrijgesproken. Dat meldt Het Laatste Nieuws

Nouafal D. is voormalig Marokkaans kampioen in dressuur en werkte lange tijd in de manege van zijn ouders, waar hij paardrijlessen gaf. Daar misbruikte hij zijn positie om jonge meisjes seksueel te misbruiken. 

Minstens drie slachtoffers

Eerst zou Naouafal D. de meisjes betast hebben in de stallen, waarna hij hen meenam naar een slaapkamer in de manege en hen tot seks dwong. Hij dreigde ermee om de meisjes niet meer te helpen indien ze dat weigerden. Dat deed hij bij minstens drie, maar misschien ook meer jonge meisjes. Drie jonge vrouwen, die op het moment van de feiten amper 13 jaar waren, beschuldigen de man van verkrachting.

In de rechtbank bleef de Marokkaanse man zijn onschuld uitschreeuwen en beweerde hij dat hij de meisjes alleen wilde versieren. “Hij versierde graag vrouwen en ging zo om met hen. Strafbaar is dat niet. Hij was zelf trouwens nog zeer jong ten tijde van de beweerde verkrachtingen”, klonk het onder meer. 

De rechter oordeelde dat er wel degelijk sprake was van seksueel misbruik en veroordeelde hem daarvoor tot een gevangenisstraf van 6 jaar. Ook zijn ouders stonden terecht omdat ze de meisjes zouden geïntimideerd hebben en geen hulp hebben geboden. Net als hun zoon ontkenden ze die feiten, ze werden vrijgesproken.