De politie van Turnhout is op zoek naar een man van buitenlandse origine die afgelopen zondag een treinbegeleider meermaals in het gezicht spuwde. Er werd een opsporingsbericht verspreid via sociale media.

De feiten vonden zondagochtend omstreeks 8u plaats in het station van het Antwerpse Turnhout. Het dragen van een mondmasker is verplicht op het perron en op de trein, maar toen een treinbegeleider de man van vreemde origine daarop wees, reageerde die laatste bijzonder agressief. 

“Een man spuwde er gisterochtend kort na 8 uur tot viermaal toe in het aangezicht van een treinbegeleider, nadat die de verdachte er attent op maakte dat het dragen van een mondkapje verplicht is op het perron”, zo schetst de politie het voorval.

Dader spoorloos

Na de feiten vluchtte de dader meteen weg en tot op heden is hij spoorloos. Daarom verspreidt de politie nu een opsporingsbericht en vraagt het iedereen die de man herkent contact op te nemen met de politie. “De verdachte is vermoedelijk 30 tot 35 jaar oud en van vreemde origine. Hij had donkere, langere haren. Op het moment van de feiten droeg hij een jeansbroek en een lichtkleurige, geklede vest met daaronder een T-shirt.”

Contact opnemen met de politie kan op het gratis nummer 0800/25.101 (optie 1) of via opsporingen@politieregioturnhout.be.