De linkse Amerikaanse activist Shaun King vindt dat alle afbeeldingen die Jezus als “blanke Europeaan” afbeelden, afgebroken moeten worden. Hij vindt dergelijke afbeeldingen een vorm van “blanke suprematie”.

Tijdens de ‘Black Lives Matter’-betogingen van de afgelopen weken werden tal van Amerikaanse standbeelden neergehaald of beschadigd. De linkse activist Shaun King vindt dat ook afbeeldingen van een “blanke Jezus” neergehaald moeten worden. Hij vindt dergelijke afbeeldingen immers een vorm van “blanke suprematie”.

(Lees verder onder de tweet.)

“Blanke Jezus is vorm van blanke suprematie”

“Ja, ik vind dat de beelden van de blanke Europeaan, waarvan ze beweren dat het Jezus is, ook neergehaald moeten worden. Ze zijn een vorm van blanke suprematie. Altijd al geweest”, schrijft King op Twitter. “Toen de familie van Jezus zich wilde verstoppen en niet wilde opvallen in de Bijbel, raad eens waar ze heen gingen? Egypte! Niet Denemarken. Haal ze neer.”

“Ja, alle muurschilderingen en glas-in-loodramen van de blanke Jezus, en zijn Europese moeder, en hun blanke vrienden moeten ook neergehaald worden. Ze zijn een grove vorm van blanke suprematie, gemaakt als onderdrukkingsgereedschap. Racistische propaganda. Ze moeten allemaal neergehaald worden”, besluit King.

Talcum X

Verschillende Twitter-gebruikers reageerden door erop te wijzen dat Jezus wereldwijd op tal van manieren wordt uitgebeeld. Zo is Jezus zwart in afbeeldingen in zwart Afrika en Aziatisch in afbeeldingen in Oost-Azië.

King speelde ooit een belangrijke rol in de ‘Black Lives Matter’-beweging. Hij viel echter van zijn voetstuk toen hij er zelf van beschuldigd werd een blanke te zijn die zichzelf valselijk als zwarte voordeed. Soms wordt hij daarom spottend Talcum X – Talkpoeder X – genoemd, een verwijzing naar de beroemde zwarte activist Malcolm X.