De correctionele rechtbank van Hasselt heeft een man (55) uit Hechtel-Eksel veroordeeld tot 5 jaar cel, waarvan 3 jaar met uitstel. Hij werd schuldig bevonden aan maar liefst 36 aanrandingen in Limburg en de Kempen. Dat meldt Belga.

De eerste feiten dateren al uit 2004. In augustus 2017 liep hij uiteindelijk tegen de lamp na zeker 36 feiten van aanranding en één feit van openbare zedenschennis. De vijftiger benaderde vrouwen met een smoes om hen het uur of de weg te vragen. Vervolgens greep hij hen naar de borsten of stak hij zijn hand tussen hun benen. Eén van de slachtoffers was zelfs nog minderjarig op het moment van de feiten. Wanneer de vrouwen alarm sloegen of zich los konden rukken, sloeg de man op de vlucht.

Volgens de gerechtsdeskundige heeft de dader een parafiele stoornis, ofwel een afwijkende seksuele interesse. Volgens de rechtbank wilde de dader zijn slachtoffers tot lustobject degraderen en was hij enkel uit op het botvieren van zijn eigen seksuele lusten. Voor de 36 aanrandingen kreeg de serie-aanrander een gevangenisstraf van 5 jaar waarvan 3 jaar met uitstel. Zo zal hij dus maar 2 jaar naar de cel moeten mits hij de voorwaarden van het uitstel naleeft. Hij moet in het totaal ook zo’n 46.000 euro schadevergoeding betalen aan de slachtoffers.