Tien mensen, waaronder een driejarig meisje, werden vermoord na een brute aanval op een christelijk dorp in Nigeria. Dat schrijft de Christian Post.
 
Gewapende islamitische Fulani-herders vielen in de vroege ochtend een christelijk dorp aan in de Nigeriaanse staat Kaduna. Daarbij kwamen verschillende dorpelingen om het leven. 
De driejarige Elizabeth Samaila was één van de slachtoffers. Zij overleed begin deze week aan haar verwondingen in het ziekenhuis. Zij had meerdere machetewonden aan het hoofd.
 
(Lees verder onder de tweet.)

Fulani

Een achtjarig meisje raakte gewond bij de aanval. Net als velen liep ze hoofd- en andere verwondingen op nadat de islamisten het dorp binnenvielen. Zeven dorpelingen zijn vermist. De Fulani-herders viseren vooral christelijke dorpen. Ze gaan daarbij bijzonder driest tekeer en hoeven qua gruwel vaak niet onder te doen voor Boko Haram. 
 
In een rapport dat begin dit jaar werd uitgebracht door de International Society for Civil Liberties and Rule of Law wordt geschat dat in de afgelopen vijf jaar in bijna 12.000 christenen werden vermoord in Nigeria door islamistische groeperingen zoals de Fulani of Boko Haram. Alleen in 2020 werden meer dan 620 christenen in Nigeria afgeslacht.