Begin deze week werd een christelijke vader en zijn zoon, Fenix genaamd, brutaal vermoord door Hindoe-extremisten. Fenix stond op het punt te trouwen. Een aantal politieagenten, die extremistische hindoes zouden zijn, brachten hem echter uiterst brutaal om het leven. De jongeman hield zijn winkel net iets te lang open, wat tegen de coronamaatregelen is, waardoor de politie ter plaatse kwam en hem van zijn leven beroofde. Er zou zelfs sprake zijn van een ware christengenocide in bepaalde delen van het land.

De politie kwam ter plaatse en viel de vader van Fenix aan. Ze sloegen hem stevig in elkaar, waardoor Felix de agenten wilde tegenhouden. Daardoor kreeg Fenix het ook zwaar te verduren. De agenten braken beide benen van Fenix, trokken alle kleren van zijn lijf en staken daarna een wapenstok in zijn achterste. Korte tijd na het incident overleed Fenix aan zijn verwondingen.  

Rechtvaardigheid voor Jeyaraj en Fenix Sathankulman

Een Indiase pastoor, S.P., deed anoniem zijn verhaal aan SCEPTR. “Veel Europeanen geloven dat Hindoeïsme vrij is van extremisme en de Hindoeïstische maatschappij vredevol is. Het heeft echter een donkere kant. Er zijn zelf Hindoeïstische extremisten in de overheid die “Sati” willen terugbrengen. Dat is een oud ritueel waar de weduwe wordt verbrand samen met de overleden echtgenoot.” De pastoor beweert ook dat de Indiase overheid dit in de doofpot probeert te steken. “Het nieuws is vooral verspreid in Zuid-India, maar niet in de massamedia. De autoriteiten beweren ook dat er geen religieuze motieven achter deze moord zaten.”

De pastoor is er echter zeker van dat de mishandeling van de man en de brute moord van Fenix het resultaat was van hindoeïstisch extremisme. “Vertel me, waarom zou de politie een oude man volledig in elkaar slaan? Waarom zou de politie de benen van een jongeman breken, volledig ontkleden en dan een wapenstok in zijn anus steken? Het bloed was overal!”

Indiase christengenocide volop bezig 

De Indiase pastoor vertelt ook dat dit niet zomaar was “omdat Fenix en zijn vader te lang een winkel openhielden.” “De huidige heersende politieke partij heet de Bharatiya Janata-Partij. Dit is een partij die zeer beïnvloed is door het hindoetva (letterlijk: hindoeheid). Dat is een soort hindoe-extremisme met een sterk nationalistisch gedachtengoed dat er een zuivere hindoestaat moet zijn. Velen van hen willen het christendom in India uitroeien. Er is dus een stille christengenocide bezig, wat snel uit de hand zou kunnen lopen.”