Afgelopen avond ontstond er een grote oproer in het Nederlandse Helmond. 100 tot 150 jongeren zouden zich volgens de Oost-Brabantse politie “ernstig misdragen op straat.” Hierbij zouden de jongeren ook bakstenen gooien en vuurwerk afsteken. Mogelijk waren de rellen het resultaat van een illegale bokswedstrijd. De politie hield in totaal zes jongeren van tussen de 15 en 19 aan.

(Lees verder onder de tweet)

https://twitter.com/Jodelieho/status/1275776877337153538

Illegale bokswedstrijd?

De burgemeester van Helmond kondigde rond middernacht een noodbevel af. Daardoor werd het verboden om zonder dringende reden in een stadsdeel aanwezig te zijn. Kort daarna deelde de politie mee dat de situatie onder controle was. In totaal hield de politie vijf jongeren aan voor openlijke geweldpleging en één jongere voor het dragen van een mes. Later bleek ook nog dat één agent zijn vuurwapen moest trekken omdat zijn stok werd gestolen. De politie is tot op heden nog op zoek naar de dader.

Volgens de weblog van Helmond zou er sprake zijn van een illegale bokswedstrijd. Deze wedstrijd was het vervolg van een eerdere wedstrijd die vorige week plaatsvond. Hierbij gingen voornamelijk allochtone jongeren met elkaar op de vuist – maar er werd niet ingegrepen. Een aanwezige vertelde dat de politie niks kon doen omdat het om een sportwedstrijd zou gaan.