De Nederlandse cabaretier en voorvechter van het vrije woord Hans Teeuwen heeft keihard uitgehaald naar ‘Black Lives Matter’ – een extreemlinkse communistische organisatie” – en de huidige antiracismehysterie – “een religie”. Hij deed dit naar aanleiding van de rel rond de Nederlandse voetbalcommentator Johan Derksen, die een grap maakte over de rapper Akwasi en Zwarte Piet.

De heisa barstte los nadat voetbalcommentator Johan Derksen in het programma Veronica Inside een grap maakte over Zwarte Piet en de rapper Akwasi. De rapper had enkele dagen voordien tijdens de antiracismedemonstratie in Amsterdam gezegd dat hij Zwarte Piet in het gezicht zou trappen. Toen in de uitzending van het voetbalprogramma een foto getoond werd van iemand die als Zwarte Piet verkleed was op een antiracismedemonstratie, grapte Derksen: “Weten we zeker dat het niet Akwasi is?” In volle ‘Black Lives Matter’-hysterie leidde de uitlating tot boycots van enkele voetballers en adverteerders op Veronica. Derksen weigerde steeds zijn excuses aan te bieden. 

(Lees verder onder de video.)

 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

 

Excuses aan Johan Derksen en veel succes bij de nieuwe contractonderhandelingen maar met zulke kijkcijfers zit dat wel snor.

Een bericht gedeeld door Hans Teeuwen (@therealhansteeuwen) op

Teeuwen: “Excuses aan Derksen”

Derksen kreeg gisteren steun van de Nederlandse cabaretier en voorvechter van het vrije woord Hans Teeuwen. “Laat ik dan mijn excuses aanbieden. Want het schijnt heel moeilijk te zijn voor mensen om hun excuses aan te bieden, dus ik doe het maar. Ik bied mijn excuses aan … aan Johan Derksen”, zegt Teeuwen in een video op sociale media. “Dat het me nog twee dagen heeft gekost om me te realiseren dat er werkelijk helemaal niets mis was met die grap, maar dan ook werkelijk helemaal niets!”

“Wat gebeurt er nou? Eerst is er een afschuwelijke moord in Amerika, echt afschuwelijk. Iedereen walgde ervan. Iedereen was ontdaan. Zo’n knie in de nek en zo’n man die smeekt voor z’n leven, dat zou ons samen moeten brengen in onze menselijkheid, in onze afschuw die we delen voor zoiets”, aldus de cabaretier, verwijzend naar de dood van George Floyd. “En dan is er een demonstratie op de Dam en dan komt er die Akwasi. En die gaat in een keer de link leggen tussen die moord en Zwarte Piet. En dan zegt hij ook nog: ‘Als ik in november een Zwarte Piet zie, dan trap ik hem in z’n gezicht!’ Later trekt hij zijn keutel weer in, omdat hij te laf is om voor z’n woorden te staan. Dan is hij in een keer een woordkunstenaar. Ja, ammehoela.”

“Dan is er een tijdje later een uitzending van Veronica Inside. Dan wordt er een foto getoond van iemand die zich als Zwarte Piet verkleedt bij een ‘Black Lives Matter’-demonstratie. Wat natuurlijk op zichzelf best wel hilarisch is”, lacht Teeuwen. “En dan maakt Johan Derksen de grap over die Zwarte Piet: ‘Zou het Akwasi niet wezen?’ Ja maar, hij is niet begonnen om in een keer Zwarte Piet ‘out of the fucking blue’ erbij te halen. Dat deed Akwasi. Dus zo raar is het niet om die link te leggen.” 

BLM is “extreemlinkse communistische organisatie” en antiracisme “een religie”

Teeuwen is ongemeen hard voor ‘Black Lives Matter’, dat volgens hem “een extreemlinkse communistische organisatie” is. “Dat moeten we wel even weten. Communisme dat leidt toch vaak tot hongersnood, tot gigantische armoede, tot goelags en genocide. Maar goed, daar gaat het eventjes niet om”, klinkt het. “Denk je nou echt dat zwarte mensen dit zien en denken: ‘Oh mijn God, oh mijn God, we worden Zwarte Piet genoemd’? Denkt dat hij pepernoten moet gaan inkopen in een keer en het dak op moet? Nee natuurlijk niet, hou toch op met die flauwe kul.”

Antiracisme is volgens de cabaretier “een religie” geworden. “Met alles wat daarbij hoort: de erfzonde – je wordt schuldig geboren, ‘white guilt’, beeldenstorm, voeten wassen, rare rituelen, dit woord mag niet meer, dit feest mag niet meer”, aldus Teeuwen. “En gelukkig zijn er mensen die hun rug recht houden. De ketters van deze tijd die zeggen: ‘Hou toch op met die flauwe kul’. En Johan Derksen is er daar een van.”