Opmerkelijke gebeurtenissen in de Amerikaanse stad Seattle, in de staat Washington. Communisten, anarchisten en ‘Black Lives Matter’-sympathisanten hebben een deel van de stad overgenomen en een zogenaamde ‘autonome zone’ opgericht. De Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) wil dat er ingegrepen wordt.

In Seattle hebben communisten, anarchisten en ‘Black Lives Matter’-sympathisanten een deel van de stad ingenomen. De ‘Capitol Hill Autonomous zone’ (CHAZ) werd opgericht nadat de politie van Seattle wegtrok uit het oostelijke district van de stad. Het plaatselijke politiebureau werd ingenomen door betogers, nadat er gedreigd werd het gebouw in brand te steken.

(Lees verder onder de tweet.)

Trump wil dat er ingegrepen wordt in Seattle

De ‘autonome zone’ omvat volgens de ruimste schattingen een zestal straatblokken met flatgebouwen, bedrijven, het politiebureau en een park. Het gebied werd afgezet met barricades en gewapende controleposten. Politie wordt volgens de bezetters niet toegelaten in het gebied en het straatbeeld werd beklad met graffitti.

Het is niet geheel duidelijk wie de ‘leiding’ binnen het gebied heeft. Ook zouden er strubbelingen tussen de verschillende bezetters plaatsvinden. Volgens sommige berichten doet vooral de zwarte rapper Raz Simone zijn autoriteit gelden binnen de zone, mede dankzij het feit dat hij en zijn aanhangers de weinigen zijn die voldoende wapens bezitten.

De Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) wil dat er ingegrepen wordt. Hij wijst met beschuldigende vinger naar de autoriteiten in Seattle en de staat Washington. “Neem nu jullie stad terug. Als jullie het niet doen, doe ik het wel. Dit is geen spel. Deze lelijke Anarchisten moeten onmiddellijk gestopt worden”, tweette Trump. “Binnenlandse terroristen hebben Seattle, dat natuurlijk gerund wordt door radicaal-linkse Democraten, overgenomen. Recht en orde!”