In de Amerikaanse stad Louisville heeft zaterdagavond een man het vuur geopend op een betoging van de ‘Black Lives Matter’-beweging. Er kwam daarbij één persoon om het leven en een tweede slachtoffer ligt buiten levensgevaar in het ziekenhuis. 

Rond 21u00 zaterdag kreeg de politie van Louisville melding van een schietincident in het park waar het protest plaatsvond. Op sociale media circuleren ook verschillende beelden van de schietpartij. Daarop zijn tientallen schoten te horen en is te zien hoe een slachtoffer hevig bloedt. De wilde schutter maakte twee slachtoffers. Eén van hen stierf ter plaatse nadat agenten hem hadden getracht te reanimeren. Het tweede slachtoffer werd met verwondingen naar het ziekenhuis overgebracht. Hij is niet in levensgevaar.

‘Dakloze’

Het is nog niet duidelijk of de schutter is gevonden en opgepakt. Het zou gaan om een dakloze die in de buurt van het Jefferson Square Park rondhing. Dat is de plek waar sinds de dood van George Floyd protesten op gang zijn gekomen in het kader van de ‘Black Lives Matter’-beweging. De betogers vragen eveneens gerechtigheid voor de dood van de 26-jarige Breonna Taylor in maart. Zij kwam om het leven door schoten van de politie bij een foutieve inval in haar appartement. Taylors vriend vuurde toen eerst op de agenten omdat hij dacht dat er ingebroken werd in de woning.