Volgens een onderzoek van de Economist Intelligence Unit (EIU) van het tijdschrift The Economist pakte België de coronacrisis het slechtst aan van alle OESO-landen. Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld) hecht echter weinig waarde aan het oordeel. Viroloog Emmanuel André wijst haar terecht.

Van alle OESO-landen pakte België de coronacrisis het slechtst aan. Dat concludeerde de Economist Intelligence Unit (EIU) van het tijdschrift The Economist althans. België doet het daarmee slechter dan Italië, Spanje, het Verenigd Koninkrijk en Nederland.

(Lees verder onder de tweet.)

“Cijfers vertellen niet alles, maar wel iets”

Viroloog Steven Van Gucht nuanceerde de studie gisteren echter. “Dat komt ervan als economen zaken gaan beoordelen die ze niet begrijpen”, klonk het. Hij kreeg daarbij bijval van minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open Vld): “Cijfers vertellen niet alles. Steven van Gucht helder aan het woord over het artikel in The Economist.”

Emmanuel André, tot voor kort de Franstalige tegenhanger van Van Gucht, wijst hen echter terecht. “Wel… cijfers vertellen niet alles maar vertellen wel iets. We kunnen niet alles als geheel ontkennen als we van onze fouten willen leren”, schrijft André op Twitter.