Een 19-jarige studente uit Gent werd woensdag rond middernacht, op het terras van het café Angulus te Gent, het slachtoffer van een agressieve cafébaas. Dat meldt de 19-jarige studente Anna Da Costa via haar Twitteraccount, waarbij ze ook een filmpje plaatste van de feiten.

“Gisteren liep ik met mijn vriendin naar huis, ‘t was super warm en we waren allebei zomers gekleed. We stapten langs een café toen een man riep dat hij ons ging neuken en dat we hoeren waren. Toen is er een discussie ontstaan en uiteindelijk heeft hij mij geslagen, deel dit aub”, schreef Da Costa op Twitter.

(Lees verder onder de tweet.)

Fysieke sporen in gezicht

Op dat filmpje, dat intussen bijna 40.000 keer bekeken werd op Twitter en meer dan 1100 keer werd gedeeld, valt inderdaad te zien hoe een man het meisje na een woordenwisseling een slag in het aangezicht geeft met de vlakke hand. In enkele tweets legt ze uit dat het gaat om de caféuitbater: “Hij is de eigenaar van café Angulus in Gent, ik hoop echt dat hij hiervoor gestraft wordt. Ik ben zo blij dat ik niet allen was op dat moment.”

Het meisje gaat verder: “Ik weet maar al te goed dat ik ook gewoon had kunnen doorlopen, ik weet ook dat ik heel schaars gekleed ben, daarbij weet ik ook dat ik niet zo fel had moeten reageren, maar ik ben het BEU dat mannen hiermee weg komen dus ik heb er iets op gezegd, einde discussie.”

De caféuitbater zou, althans volgens een andere reactie van een vrouw op Twitter, niet aan zijn proefstuk zijn: “Dag Anna, ik heb al meerdere keren klacht tegen deze man moeten indienen. Als je me volgt geef ik je via DM meer details, misschien kan dit je helpen? In elk geval: ik vind het rot dat dit je overkwam. Goed dat je het aan de kaak stelt!”

De slag in het gezicht liet in elk geval ook fysiek duidelijke sporen na. Anna deelt tot slot ook nog een foto van haar aangezicht waarop de sporen van de slag nog duidelijk zichtbaar zijn. Gents burgemeester Mathias De Clercq reageerde alvast scherp en noemt de feiten “dégoutant”. Verder bevestigt hij dat aangifte gedaan werd bij de politie en dat het onderzoek loopt.