Brugs burgemeester Dirk De fauw (CD&V) is vanmiddag neergestoken voor zijn advocatenkantoor in Brugge. Dat meldt VRT NWS. Hij verkeert niet in levensgevaar. De verdachte is opgepakt, maar zijn motief is vooralsnog onduidelijk. 

De feiten zouden kort na de middag gebeurd zijn, voor de deur van het advocatenkantoor waar de Brugse burgemeester eigenaar van is. Hij werd neergestoken in de hals, maar zou daarbij geluk hebben gehad dat er net geen vitale zaken werden geraakt. Daardoor kon hij ook nog zelf de hulpdiensten verwittigen.

Hij werd met spoed afgevoerd naar het ziekenhuis, waar hij meteen geopereerd werd. Zijn toestand is stabiel. De dader werd opgepakt voor poging tot moord. Het zou gaan om een man met psychische problemen die een cliënt was van het advocatenkantoor, al is dat nog niet bevestigd.

Politiek Vlaanderen reageert geschokt op het nieuws. “Het is verschrikkelijk om dit te vernemen”, aldus CD&V-voorzitter Joachim Coens. “Het was schrikken voor ieder van ons. Dirk is een zeer minzaam man en je verwacht niet dat daar iets op deze manier mee gebeurd. Gelukkig is zijn toestand stabiel, dat lijkt me het belangrijkste.”

Vanuit alle Vlaamse partijen komen steunbetuigingen binnen.