De jihadistische groepering Boko Haram heeft dinsdag een Nigeriaanse dorp platgebrand en minstens 69 dorpelingen vermoord. Dat schrijft Reuters.

Gewapende leden van Boko Haram vielen het dorp Faduma Koloram, in de Nigeriaanse deelstaat Borno, rond het middaguur binnen. Het dorp werd platgebrand en minstens 69 dorpelingen werden gedood. Er werden zo’n 1.200 runderen en kamelen gestolen. 

(Lees verder onder de tweet.)

Vergelding

De jihadisten zouden de dorpelingen ervan verdacht hebben informatie over de terreurgroep door te spelen aan de autoriteiten. Hoewel de dorpelingen gewapend waren en verschillende eerdere aanvallen hadden afgeslagen, werden ze dit keer verrast. “Het is een ongelukkige dag voor ons om dit te moeten meemaken. Ze verrasten ons en doodden onze mensen”, zegt een plaatselijke strijder.

Jihadisten zoals Boko Haram houden lelijk thuis in Nigeria en andere West-Afrikaanse landen. In maart werden 47 Nigeriaanse en 100 Tsjaadse soldaten gedood door de terreurgroep. Het geweld zorgde intussen voor duizenden doden en miljoenen vluchtelingen.