De huidige beeldenstorm treft in ons land niet enkel standbeelden van koning Leopold II. Ook beelden van figuren die niets met het kolonialisme te maken hebben, zoals die van  Julius Caesar en katholieke heiligen, moesten er dit weekend aan geloven. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

In Zottegem werden de standbeelden van de Romeinse veldheer Julius Caesar en de Heilige Antonius van Padua toegetakeld. Hun naam op de sokkel werd overspoten met het woord “krapuul”. Het beeld van Caesar werd beschadigd aan de vingers. In de beeldentuin achter de kapel van de Heilige Antonius werden alle standbeelden onthoofd. 

“Ik weet niet wat Julius Caesar of de Heilige Antonius ons misdaan hebben om nu beschimpt en gevandaliseerd te worden. Dat hun beelden nu vernield worden, is echt wraakroepend. Ik wil dan ook een oproep doen naar getuigen. Als iemand iets gezien heeft of weet wie de daders zijn, laat dat dan weten aan de politie”, zegt burgemeester Jenne De Potter (CD&V) tegen Het Laatste Nieuws.