De Duitse stad Stuttgart ligt in puin. De stad werd afgelopen nacht opgeschrikt door rondvliegende kasseien en geweld tegen de politie. Afgelopen nacht braken op verschillende plaatsen rellen uit door honderden straatvechters. Ze gingen ook de politie ten lijf. Er zijn ongeveer 20 mensen gearresteerd en tientallen agenten raakten gewond. Dat meldt ‘ZDF Heute’.

(Lees verder onder de tweet)

Volgens de politie was ’s ochtends pas de situatie eindelijk gekalmeerd. Ook de hulpdiensten van de omstreken die Stuttgart kwamen versterken, zijn vertrokken. De politie is bezig een beter overzicht te krijgen van de schade. Het zou begonnen zijn met een controle op een drugsdelict. Eerst toonden veel mensen solidariteit met de politie, ze konden goed hun werk doen. Plots kwamen enkele, vaak vermomde, mensen in opstand op de Schlossplatz. Politiewagens werden eerst bekogeld, daarna ook winkels geplunderd.

De politie moest zelfs helikopters inzetten om de situatie onder controle te krijgen. Pas na uren van rellen, kalmeerde de situatie. De politie kon ’s ochtends bewijsmateriaal verzamelen en gearresteerden ondervragen. Er zijn nog niet veel details vrijgegeven over de relschoppers. De politie sprak wel van honderden mensen die in kleine groepen rondtrokken. Daarnaast circuleren ook verschillende video’s en foto’s op sociale media.

https://twitter.com/SamvanRooy1/status/1274682618051788800