De Unie van Antwerpse moskeeën vraagt om de afstandsregels in moskeeën te versoepelen. Dat meldt het Antwerpse ATV. Het houden van anderhalve meter afstand is niet haalbaar, klinkt het. 

Vanwege de uitbraak van het coronavirus werden ook moskeeën tijdelijk gesloten. Ongeveer drie weken geleden mochten moskeeën opnieuw de deuren openen, maar ook zij moesten zich aan de veiligheidsregels zoals de anderhalve meter afstand houden.

Maar de Unie van Moskeeën in Antwerpen vraagt nu om moskeeën vrij te stellen van die afstandsregel, omdat het volgens de koepel in de praktijk niet mogelijk is om in moskeeën allemaal anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Dat stellen ze in een brief aan professor Erika Vlieghe, die advies geeft aan de nationale veiligheidsraad.

Als alternatief stelt de Antwerpse moskeekoepel voor om het dragen van mondmaskers in moskeeën te verplichten, wat het schrappen van de anderhalve meter afstand minder erg zou maken.