Nordin E.H., een 32-jarige drugscrimineel uit Antwerpen, is een week na zijn arrestatie in Dubai al opnieuw vrijgelaten. Dat meldt Het Laatste NieuwsVolgens geruchten zou hij zijn vrijgelaten na betaling van een borgsom, ons land vraagt nog steeds om zijn uitlevering. Hij is een kopstuk in de Antwerpse drugsmaffia en wordt gelinkt aan allerlei aanslagen in Antwerpen. 

‘Dikke Nordin van den Dam’, zo wordt Nordin E.H. ook wel genoemd in het Antwerpse drugsmilieu. Daar is hij een bekende naam omdat hij grote hoeveelheden cocaïne de Antwerpse haven zou binnensmokkelen. Daarnaast is hij ook betrokken bij verschillende granaataanslagen en schietpartijen in Antwerpen.

Opgepakt in Emiraten, maar al opnieuw vrijgelaten

De 32-jarige man werkte vaak vanuit de Verenigde Arabische Emiraten, waar hij zijn crimineel geld zou witwassen. Daar beraamde hij aanslagen tegen concurrenten in het Antwerpse drugsmilieu. Zo zouden er tal van schietpartijen, granaatexplosies en uitgebrande auto’s aan hem gelinkt kunnen worden.

Hij stond internationaal geseind en kon vorige week opgepakt worden in Dubai. Eén week later blijkt dat hij daar al opnieuw is vrijgelaten, naar verluidt omdat iemand zijn borgsom betaalde. Nordin E.H. is dus terug op vrije voeten, maar België wil nog steeds dat hij uitgeleverd wordt aan ons land.

“Wij nemen kennis van zijn vrijlating, maar dat verandert niets aan de situatie”, aldus Lieselotte Claessens van het Antwerpse parket aan HLN. “We vragen nog steeds zijn uitlevering. Alle stukken met betrekking tot die uitlevering zijn overgemaakt aan Dubai. We hebben vertrouwen in de goede werking van de rechterlijke macht en de magistraten daar.”