In Roosendaal heeft een Angolese man twee buschauffeurs mishandeld omdat ze hem weigerden te vervoeren zonder mondmasker. Dat meldt het Nederlandse AD. Een mondmasker is verplicht op het openbaar vervoer, maar de Angolese man zonder verblijfspapieren weigerde dat te doen. Hij beweert bovendien besmet te zijn met het coronavirus. 

De feiten speelden zich af in het station van Roosendaal, een Nederlandse stad vlakbij de Belgische grens. Ook in Nederland is het dragen van een mondmasker verplicht op het openbaar vervoer, maar een Angolese man wilde toch opstappen zonder mondmasker. Toen de buschauffeur hem daarop wees, kreeg hij rake klappen.

Een tweede buschauffeur snelde zijn collega ter hulp en er ontstond een vechtpartij, waarbij ook de tweede buschauffeur in elkaar geslagen werd. Omstaanders verwittigden de politie die de man wilden arresteren, maar ook met de agenten begon de Angolees te vechten. Daarbij spuwde hij onder meer naar één van de agenten recht in het gezicht. 

De agent en de twee buschauffeurs deden aangifte tegen de Angolees voor mishandeling. Toen de man werd voorgeleid bij een officier van justitie gaf hij aan besmet te zijn met het coronavirus. Of dat ook effectief zo is, is niet duidelijk.