Dinsdag hebben plunderaars een gepensioneerde politieagent doodgeschoten in de Amerikaanse stad St. Louis, Missouri. De 77-jarige David Dorn werd dood aangetroffen op de stoep voor een pandjeshuis. De diefstal en moord werden gelivestreamd op Facebook Live.

De schietpartij vond dinsdagnacht plaats, tijdens de rellen die al dagenlang in verschillende Amerikaanse steden plaatsvinden. De rellen volgen op de dood van de 46-jarige George Floyd, die omkwam nadat hij op de grond werd vastgepind door een politieagent.

(Lees verder onder de tweet.)

Dood politieagent werd gefilmd op Facebook Live

De 77-jarige David Dorn was een gepensioneerde politieagent en hield soms een oogje in het zeil bij het pandjeshuis van een vriend. Hij was ook gisteren aanwezig, nadat het alarm van de zaak afging tijdens plunderingen. Dorn werd later die nacht dood aangetroffen op de stoep voor de winkel. De diefstal en moord werden blijkbaar gelivestreamd op Facebook Live zonder dat omstaanders ingrepen.

Volgens de ‘Ethical Society of Police’, een vereniging die zwarte agenten in St. Louis vertegenwoordigd, was Dorn “het type broeder dat zijn leven zou hebben gegeven om hen te redden als het moest”. “Geweld is niet het antwoord, of het nu gaat om een burger of een agent”, klinkt het.

Ook de Amerikaanse president Donald Trump (Rep.) betuigde zijn steun aan de nabestaanden. “Ons hoogste respect voor de familie van David Dorn, een geweldige politiechef uit St. Louis, die gisteravond wreed werd neergeschoten en gedood door verachtelijke plunderaars. We eren onze politieagenten, misschien wel meer dan ooit tevoren. Dank u wel”, tweette Trump.