Een 27-jarige Algerijn riskeert een gevangenisstraf van 13 jaar nadat hij bij een woninginbraak in Knokke-Heist de 48-jarige bewoonster verschillende keren neerstak met een groot keukenmes. Dat meldt Het Nieuwsblad

De feiten dateren van 14 december 2018 en vonden plaats in het West-Vlaamse Knokke-Heist. Toen het slachtoffer thuiskwam, hoorde ze plots iemand roepen dat ze naar de woonkamer moest komen. Daar zat de Algerijnse man glimlachend op haar te wachten. 

Bijna vermoord

De Algerijnse inbreker greep de vrouw vast, sloeg haar tegen de grond en begon vervolgens op haar in te steken met een groot keukenmes. Het slachtoffer kreeg maar liefst 14 messteken in de hals en in haar hartstreek. Daarna stampte de Algerijn nog enkele kerel in haar maag, om vervolgens koelbloedig de woning te verlaten.

Als bij wonder overleefde de vrouw de aanval en slaagde ze er nog in om de hulpdiensten te bellen. Uit onderzoek van de politie bleek de 27-jarige Algerijn Amine M. de dader zijn. Hij werd twee weken later gearresteerd in Zwitserland en werd overgebracht naar ons land, waar hij berecht zal worden.

Het Openbaar Ministerie vorderde een effectieve gevangenisstraf van 13 jaar voor de man. De procureur wees op zijn crimineel verleden en benadrukt dat hij gevaarlijk is. “Deze man is wel bijzonder gevaarlijk en moet zo lang mogelijk achter de tralies verdwijnen. Hij is gekend voor feiten in Spanje en Algerije en bij zijn overbrenging naar België had hij een steekwapen bij dat hij in zijn Zwitserse cel gemaakt had.”

Het slachtoffer stond in de rechtbank voor het eerst opnieuw oog in oog met de man die haar probeerde te vermoorden. “Waarom ben je niet gewoon weggegaan?”, zei ze. “Ik had je alles gegeven wat je maar wilde, maar toch heb je geprobeerd om mij te vermoorden. Je executeerde mij in mijn eigen woning en elke dag herinneren de littekens mij aan wat er gebeurd is. Maar ik ben wel enorm gelukkig dat ik hier vandaag levend sta.”