In California heeft een Afro-Amerikaanse man, Robert Fuller genaamd, zelfmoord gepleegd. Hij heeft zichzelf naar verluidt opgehangen aan een boom, maar zijn gemeenschap gelooft het niet. Volgens hen was de politie te snel om conclusies te trekken en zijn de autoriteiten aan het liegen. Sommigen beweren zelfs dat de jongeman is opgehangen door de KKK, een Amerikaanse, racistische beweging die ontstaan is na de Amerikaanse burgeroorlog.

Het is een gek verhaal. Volgens de politie is het zeker en vast een verhaal van zelfmoord en heeft de 24-jarige zichzelf opgehangen. Niet iedereen gaat daarmee akkoord. Zo stond op de Twitter van Kristen Clarke, een advocaat en mensenrechtenactiviste, te lezen dat de plek waar Robert Fuller gevonden is, bekend staat voor activiteiten van de KKK. Dat hij juist daar gevonden is, zou wel eens kunnen betekenen dat hij vermoord is. De boze gemeenschap heeft ook actie gevoerd, waarbij werd geschreeuwd dat de politie “de waarheid moet spreken” en een formeel onderzoek moet openen. Een GoFundMe-actie heeft al 110.000 Amerikaanse dollar opgebracht (97.731 euro).

Mensen uiten hun frustraties op Twitter

Deze cartoon benadrukt dat de gemeenschap gelooft dat dit een moord was van de KKK.

Beschuldigingen van lynchen

“Hoe kan het dat er geen beeldmateriaal is, zo dicht bij een brandweerstation, een kern en het gemeentehuis.”

https://twitter.com/TheLatifah/status/1271596467849814019