Het is wat ouder nieuws, maar het bereikt ons nu pas. Een 7-jarig meisje, Emily Jones genaamd, is op 22 maart neergestoken door een 30-jarige Albanese. De Albanese vrouw, Eltiona Skana, greep het meisje in een park, sleurde haar mee en stak haar neer voor de ogen van de vader. De Vlaamsgezinde studentenvereniging NSV! Gent lanceerde een kleine campagne om haar naam bekend te maken. “George Floyd had een strafblad, hij was eigenlijk een crimineel. Zijn dood had niet gemogen, maar de wereldwijde reactie die dit veroorzaakte is gigantisch disproportioneel. Waar is de verontwaardiging over dit meisje? Waarom bleef men stil?” klinkt het bij één van de leden.

Eltiona Skana is ondertussen al voor de rechtbank verschenen. Ze wordt aangehouden onder de ‘Mental Health Act’ (Wet voor de mentale gezondheid). “Heeft u al gehoord van Emily Jones, het zevenjarige Britse meisje dat tijdens een wandeling in het park werd doodgestoken door een Albanese vrouw? Waarschijnlijk niet. De media besteedden nauwelijks aandacht aan dit tragische verhaal. Waarom is de ene dood reden voor een gigantische, globale beweging en de andere niet? Interraciaal geweld waarbij de blanken het slachtoffer zijn, past nu eenmaal niet in hun narratief. Waarom is Emily geen globale verontwaardiging waard? Waar blijft de roep naar gerechtigheid voor Emily?” aldus de NSV!

Er is ook een fundraiser opgericht voor dit meisje. Die heeft ondertussen al 22.491 pond (24.848 euro) opgeleverd. Het oorspronkelijke doel was 7.000 pond (7733 euro). “Onze dochter speelde met haar scooter toen ze aangevallen werd door een onbekende in het park. Ze was slechts 7 jaar oud, altijd vrolijk en vol energie. Ze was een prachtig en intelligent meisje,” aldus haar ouders.

Over de ongeloofwaardigheid van de antiracismebeweging n°2Heeft u al gehoord van Emily Jones, het zevenjarige Britse…

Publiée par NSV Gent sur Mercredi 17 juin 2020