Een Afro-Amerikaanse man heeft een bejaarde zwaar toegetakeld in een rusthuis in de Amerikaanse stad Detroit. Dat is gefilmd. Het filmpje verspreidde zich snel over de sociale media, waaronder WikiLeaks. The Detroit News meldt dat de man ondertussen gearresteerd is. U kunt de video hier bekijken.

Een 20-jarige man is gearresteerd voor de mishandeling van de bejaarde. Volgens de korpschef van de politie van Detroit, James Craig, is er een onderzoek gestart. “Het rusthuis wist niets van de aanval tot ze de video zagen. We zijn nog steeds aan het onderzoeken waarom dit is gebeurd, maar de verdachte is alvast gearresteerd,” aldus James Craig. Volgens de politie was het slachtoffer een 75-jarige man.

Afro-Amerikaanse man maakt zelf de shockerende beelden

Opgelet, het zijn shockerende beelden. De video begint met de aanvaller mooi in beeld. De bejaarde man ligt op zijn bed en krijgt het zwaar te verduren. De Afro-Amerikaanse man slaat meerdere keren op zijn hoofd. Dat gaat zo een halve minuut verder, waarna de bejaarde man eindelijk kan rechtzitten. Dat duurt niet lang, want hij krijgt onmiddellijk opnieuw klappen in zijn gezicht. De bejaarde wordt uit beeld geduwd en de aanvaller verplaatst de camera zelf. Dat bewijst dus dat hij zeker wist dat hij aan het filmen was, dit gepland had en dus beelden wilde. Hoe ze zijn verspreid, is nog niet duidelijk, maar er bestaat dus een kans dat de man alles zelf online geplaatst heeft.

De aanvaller toont de verwondingen van de bejaarde terwijl hij het slachtoffer zwaar aan het uitschelden is. Het bloed loopt van zijn hoofd. Het slachtoffer zit verward op de grond en reageert niet. De video eindigt met de aanvaller die nog eens goed in beeld wil komen. Hij zoomt in op zijn eigen gezicht en vraagt het slachtoffer nog eens “wat er mis is met hem”. De video eindigt daar.