Op sociale media zijn videobeelden opgedoken van zware mishandeling die plaatsvond in Brussel. In het filmpje is te zien hoe twee minderjarige meisjes van Afrikaanse origine hun slachtoffer hebben vastgebonden en haar onder meer slaan met een schoen. De Brusselse politie onderzoekt de zaak, zo meldt Het Laatste Nieuws

Enkele dagen geleden verschenen beelden van de feiten op de Facebookpagina ‘Spotted Rue neuve’, waarin dingen over Brussel gedeeld worden. Al snel krijgt het filmpje honderden reacties van mensen die verbaasd zijn over het zinloze geweld in de beelden. 

Eerst komt een vastgebonden vrouw in beeld. Ze zit op een stoel en is volledig ingewikkeld met tape. Vervolgens verschijnt een jonge vrouw van Afrikaanse origine achter de vastgebonden vrouw. Zij begint het slachtoffer met een schoen op haar hoofd te slaan. Wanneer het slachtoffer hierop reageert, slaat ze nog harder. In de achtergrond horen we het meisje dat filmt luidop lachen.

Wat de precieze aanleiding is van het filmpje is nog niet bekend. De politie van Brussel is wel op de hoogte van de beelden en onderzoekt de zaak. “Het gaat om een filmpje dat dateert van 10 mei en het is in Brussel gemaakt. Meer informatie kunnen we nog niet kwijt”, aldus Willemien Baert, woordvoerster van het Brusselse parket, aan HLN.

Inmiddels werden de twee daders ook opgepakt door de Brusselse politie. Het gaat om twee minderjarigen. “De twee minderjarige vrouwelijke daders zijn geïdentificeerd en gehoord”, klinkt het.