Afgelopen nacht vond een schietincident plaats in Rotterdam. Twee personen, van 19 en 20 jaar, raakten gewond. Een 16-jarige en 17-jarige zijn aangehouden hiervoor toen ze uit de Mevlana Moskee kwamen. De politie moest tijdens de aanhouding ook hun wapens trekken. Ze hebben meerdere schoten gelost. Omstaanders zijn ook de agenten beginnen bekogelen met flessen. Dat meldt de Nederlandse politie in een persbericht.

Kort voor middernacht kreeg de politie meerdere meldingen dat iemand aan het schieten was. Volgens getuigen zijn meerdere schoten gelost. De politie kwam onmiddellijk ter plaatse. De agenten troffen twee gewonden aan. Beide slachtoffers werden overgebracht naar het ziekenhuis en ze bevinden zich niet in levensgevaar.

De twee verdachten werden gevonden in de Mevlana Moskee. Ze reden op hun scooter en negeerden eerst de aanwijzingen van de politie. Daarom heeft de politie schoten gelost. De scooter kwam ten val en de verdachten liepen te voet verder. De politie kon ze onderscheppen en ter plaatse aanhouden.

Tijdens de aanhouding was versterking nodig. Omstaanders bekogelden de politie met flessen. De politie moest geweld gebruiken om de agressieve en opstandige ‘jongeren’ uit elkaar te drijven. Iemand sloeg in de chaos ook een 24-jarige persfotograaf. Daarvoor is een 33-jarige aangehouden.