Professor Neil Ferguson heeft ontslag genomen als leidend wetenschappelijk adviseur van de Britse regering inzake het coronavirus. De krant The Telegraph bracht uit dat hij enkele afspraakjes had gehad met zijn maitresse,  een getrouwde vrouw die samenleeft met haar echtgenoot en kinderen.

De onthulling doet stof opwaaien omdat de alarmerende studie van Ferguson een van de voornaamste redenen was waarom heel wat westerse landen een lockdown hebben afgekondigd. Zeker in zijn eigen land deed zijn voorspelling dat er 500.000 doden konden vallen, de regering van Boris Johnson van koers veranderen. Ferguson bleef ook als adviseur van de regering de nood van een absolute lockdown beklemtonen.

Ferguson had zelf al positief getest voor Covid-19. Hij verdedigt zich dat hij ondertussen meende immuun te zijn omdat de eerste ontmoeting twee weken na zijn symptomen plaats heeft gehad.  Er is nochtans geen wetenschappelijke zekerheid over de periode van besmettelijkheid na de eerste infectie.