De Britse prins Harry heeft zijn twee handgemaakte jachtgeweren – ter waarde van 57.000 euro – verkocht. Volgens de Britse pers deed hij dit op aandringen van zijn vrouw Meghan, die tegen de jacht is.

De twee Purdey-jachtgeweren – ter waarde van minstens 57.000 euro – werden vijf maanden geleden verkocht aan een andere jager. Dat was nog voor het koppel van het Verenigd Koninkrijk naar Canada verkaste. “Hij kocht ze omdat hij ze wilde hebben, niet omdat ze van Harry waren, maar hij was nogal gecharmeerd toen hij erachter kwam. Het zijn mooie exemplaren en hij is er erg blij mee, maar hij is niet het soort persoon dat wil opscheppen over de koninklijke connectie”, zegt een vriend van de koper. 

“Meghan houdt niet van jagen”

Prins Harry jaagde sinds zijn kindertijd. Zo jaagde hij in 2004 op waterbuffels in Argentinië, in 2017 nog op everzwijnen in Duitsland. Bij recente jachtpartijen in het Verenigd Koninkrijk was hij echter niet meer aanwezig.

Volgens de Britse roddelpers gebeurde dit alles onder impuls van zijn vrouw Meghan. Vorige week zei de beroemde natuurbeschermer Jane Goodall nog dat zij verwachtte dat Harry zou ophouden met jagen “omdat Meghan niet van jagen houdt”