De politie is op zoek naar drie jongemannen van buitenlandse origine die in Antwerpen een 24-jarige jongen in elkaar sloegen en beroofden omdat hij homo is. Via het VTM-programma Faroek werd daarom gisteren een opsporingsbericht verspreid. 

De feiten dateren van vrijdag 18 oktober 2019 en vonden plaats in het centrum van Antwerpen. Drie jongemannen van buitenlandse origine zagen er een jongen lopen die geschminkt en opgemaakt was en besloten hem in de val te lokken. 

In elkaar geslagen en beroofd

“Een van de mannen sprak me aan in de Nationalestraat en zei me dat ik er heel knap uit zag”, aldus het slachtoffer in Faroek. “We deden een babbeltje en hij leek helemaal weg van mij, en bleef complimenten geven. Ik nodigde hem uit om bij mij nog iets te drinken, zonder bijbedoelingen.”

Terwijl de allochtone jongeman samen met het slachtoffer naar diens appartement wandelde, volgden zijn twee kompanen hen.  Eenmaal aangekomen bij het appartement gingen ook zij de inkomhal van het gebouw binnen en sloeg het trio de jongen in elkaar. Ze beroofden hem van al zijn bezittingen en vluchtten daarna lachend weg.

De daders van de gaybashing zijn vooralsnog spoorloos. Daarom verspreidt de politie nu een opsporingsbericht en hoopt men zo op eventuele tips of aanwijzingen. Wie informatie over deze zaak heeft kan de politie contacteren op 0800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu

Bekijk het volledige opsporingsbericht hier