Twee Pakistaanse tienermeisjes zijn slachtoffer geworden van eerwraak nadat beelden waren opgedoken waarin de meisjes te zien waren in het bijzijn van een jongen. Voor de familie van de meisjes een aantasting van de familie-eer, en dus werden ze vermoord door een familielid. Dat meldt Belga

Eerwraak is een fenomeen dat bijna uitsluitend in islamitische landen nog voorkomt en waarbij een familielid mishandeld of in het slechtste geval vermoord wordt omdat die de eer van de familie zou hebben aangetast. Ook in Pakistan komen eerwraak en eremoord nog regelmatig voor met jaarlijks hongerden jonge vrouwen die vermoord worden als eerwraak. 

Afgelopen week vond opnieuw een gruwelijk geval van eerwraak plaats in het noorden van Pakistan. Twee meisjes van respectievelijk 16 en 18 jaar oud werden gefilmd toen ze in het bijzijn waren van een jongen, wat in de regio gezien wordt als een aantasting van de familie-eer. Elke vorm van contact tussen ongehuwde vrouwen en mannen wordt er immers gezien als een grote schande.

Een familielid van de meisjes besloot daarom om eerwraak te plegen en de twee meisjes te vermoorden. Ze werden afgelopen week doodgeschoten teruggevonden en begraven.