De afgelopen nacht is een raket ingeslagen in de buurt van de Amerikaanse ambassade in de Iraakse hoofdstad Bagdad. Het is de 28ste raketaanval op Amerikaanse belangen in Irak sinds oktober.

Vanmorgen was het raketalarm te horen in de ‘Groene Zone’ in Bagdad, de zwaar versterkte buurt die onder meer de Amerikaanse ambassade en de Iraakse regering huisvest. Volgens Iraakse media sloeg een raket in in de buurt van de Amerikaanse ambassade. Er zouden geen gewonden gevallen zijn. 

(Lees verder onder de tweet.)

28ste raketaanval sinds oktober

Het is de 28ste raketaanval op Amerikaanse belangen in Irak sinds oktober. De ambassade is herhaaldelijk het doelwit van raketaanvallen door sjiitische aan Iran gelieerde milities. In maart kwamen twee Amerikaanse militairen en een Brit om bij een raketaanval op de militaire basis van Taji.

In januari liepen de spanningen in de regio hoog op toen de Verenigde Staten, na een reeks raketaanvallen op Amerikaanse doelen en een bestorming van de Amerikaanse ambassade in Bagdad, de Iraanse generaal Qassem Soleimani doodden. Soleimani speelde een grote rol in het organiseren van de pro-Iraanse sjiitische milities in de regio.