De jongeman van Noord-Afrikaanse origine die in 2018 een prostituee doodstak in het Brusselse Schaarbeek zal voor het hof van assisen moeten verschijnen. Op het moment van de feiten was de Noord-Afrikaan minderjarig, maar de Kamer van Inbeschuldigingstelling heeft nu beslist dat hij toch als volwassene berecht zal worden. Dat meldt HLN.

Dinsdagochtend 5 juni 2018 werd de 23-jarige Eunice zwaargewond aangetroffen op het troittoir van de Linnéstraat in Schaarbeek. Ze werd met spoed naar het ziekenhuis gebracht, maar overleed daar aan haar verwondingen. Uit de autopsie bleek dat de jonge prostituee verschillende messteken had gekregen. 

Tijdens het onderzoek kwam al snel de toen 17-jarige Noord-Afrikaan S., de laatste klant van Eunice, in het vizier van de politie. Hij werd opgepakt en bekende de feiten. De zaken zouden niet gelopen zijn naar de wensen van de jongeman en hij vroeg daarom zijn geld terug. Toen Eunice dat weigerde, ontstond er ruzie en stak S. de vrouw verschillende keren met een mes.

Op het moment van de feiten was de Noord-Afrikaanse jongeman 17 jaar, waardoor hij normaal gezien als minderjarige berecht zou worden en een veel mildere straf zou gekregen hebben. De Kamer van Inbeschuldigingstelling heeft nu echter besloten om hem uit handen te geven, waardoor hij alsnog als volwassene berecht zal worden. Hij zal nu voor het hof van assisen moeten verschijnen en riskeert een celstraf van 30 jaar.