Presentator FunX van de Nederlandse radiozender ‘FunX’ is bedreigd met de dood. Omdat de presentator muziek bleef draaien tijdens ‘de Ramadan’, moest hij dit volgens sommigen met zijn leven bekopen. De radioman – beter bekend onder de naam Moradzo – meent echter dat zijn show niet alleen voor moslims is. Hij heeft aangifte gedaan van de bedreigingen.

‘FunX’ is een door de Nederlandse overheid gefinancierd radiostation met een grotendeels ‘multicultureel’ publiek. De zender richt zich vooral tot publiek uit ‘de Randstad’. Eén van hun shows, ‘Ramadan Late Night’, draait specifiek om de Ramadan. Volgens veel reacties op Facebook gaat deze show te ver. Het zou immers niet toegestaan zijn om muziek te draaien tijdens de vastenmaand. Sommigen menen zelfs dat Moradzo hiervoor de dood verdient.

(Lees verder onder de tweet)

https://twitter.com/ArtikelVII/status/1255918097464283141

Bedreigingen voor presentator

De reacties gaat van kwaad naar erger, maar hebben één ding gemeen: het islamitische feest gaat voor alles. Zo stelt een gebruiker: “Willen jullie onze heilige maand niet vies maken met jullie muziekzender!!!” Een ander zegt: “Er bestaan mensen die voor een geringe prijs jullie studio zouden beschieten/opblazen. En als het om de islam gaat nog extra hun best zouden doen.” Voor de rest kreeg de presentator het verwijt een ‘zionist’ te zijn en ‘schijt aan God’ te hebben.

In een uitzending reageert Moradzo op de beschuldigingen en bedreigingen. Volgens hem draait zijn programma juist om “te laten zien wat voor een mooie initiatieven er ondernomen worden tijdens de Ramadan.” De radiozender zou gewoon muziek blijven draaien, aangezien de zender “niet alleen voor moslims, maar ook voor christenen, joden, ongelovigen en alles daartussenin [is].” Volgens de presentator is het onmogelijk om een programma te maken dat “100% islam-proof is.”