De belangrijkste Brusselse stations zijn voortaan 32 automaten rijker. Voor de prijs van vijftien euro koop je een herbruikbaar mondmasker. Op die hoge prijs komt veel kritiek, maar de verdeler verdedigt zich. “De maskers volgen de prijzen van de apotheken”, aldus het bedrijf in La Capitale.

Sinds 4 mei is het dragen van een mondmasker immers verplicht op het openbaar vervoer. De overheid zou de hele bevolking van een mondmasker voorzien, maar die bestelling laat nog op zich wachten. Sinds dinsdag mogen ook supermarkten maskers verkopen. Dat er nu maskers verkocht worden aan 15 euro per stuk veroorzaakt veel kritiek. Op sociale media wijst men op het falen van de regering die maskers voor iedereen zou moeten voorzien.

Het bedrijf dat de maskers verdeelt, verdedigt zich. “De maskers volgen de prijzen van de apotheken”, reageert het bedrijf. “Daar kosten ze zelfs nog achttien euro. Ze kunnen dan ook vijfhonderd keer hergebruikt worden.” Het bedrijf zal binnenkort ook goedkopere wegwerpmaskers verkopen via de automaten in de stations. Die zouden zeven euro voor vijf stuks gaan kosten.