De politie van Molenbeek heeft afgelopen week drie ‘jongeren’ betrapt die op klinken van politiecombi’s spuwden. “Ze deden dat in de hoop dat ze zelf besmet waren met corona en ze zo op hun beurt politiemensen ziek konden maken”, aldus een politiebron aan Het Nieuwsblad. 

Ze werden op heterdaad betrapt. Drie Molenbeekse ‘jongeren’ liepen vorige week tegen de lamp toen ze aan het spuwen waren op de klinken van politiecombi’s. Het bleek bovendien niet om een alleenstaand geval te zijn. De voorbije weken werden verschillende klinken van politievoertuigen bespuwd, waarvoor het trio jongeren dus verantwoordelijk blijkt te zijn.

Volgens een politiebron deden de Molenbeekse jongeren dat “in de hoop dat ze zelf besmet waren met corona en ze zo op hun beurt politiemensen ziek konden maken.” Dat stelt hij/zij in Het Nieuwsblad, dat het nieuws naar buiten bracht.

Witte hesjes

Het feit dat de jongeren bewust agenten wilden besmetten is uiteraard al opmerkelijk, maar wat het nog opvallender maakt, is dat de jongeren behoren tot de zogenaamde ‘witte hesjes’, een groep van een 50-tal jongeren die door de gemeente Molenbeek werden ingehuurd om tegen vergoeding andere Molenbekenaars te sensibiliseren tegen corona. Zo worden ze betaald om andere jongeren in de straten te waarschuwen om afstand te houden en hun handen te wassen. 

De zogenaamde witte hesjes komen niet voor het eerst in opspraak. Vorige week bleek al dat bevoegd schepen Gloria Garcia Fernandez (Open Vld) een feestje had georganiseerd voor de witte hesjes, ondanks de coronamaatregelen die dit verbieden. Zelf beweert Fernandez dat het om een ‘vergadering’ ging.