De 33-jarige Mohammed E.W. heeft een gevangenisstraf van 9 jaar gekregen omdat hij zijn ex-vrouw verkrachtte en neerstak. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Het slachtoffer had de islam afgezworen, wat voor Mohammed een reden was om haar te vermoorden. “Door een afvallige en niet-praktiserende moslima te doden, zou hij Allah een groot plezier doen, riep hij.”

Slachtoffer Fatima L. werd in 2008 uitgehuwelijkt in Marokko met Mohammed E.W., waarmee ze in België kwam wonen. Na enkele jaren besloot Fatima echter te scheiden omdat ze regelmatig opgesloten, mishandeld en verkracht werd door haar man. Sinds de scheiding verhuisde ze telkens zodat haar ex-man haar niet zou vinden, maar hij sloeg er telkens opnieuw in om haar adres te vinden. 

“Allah een groot plezier doen”

Op 1 oktober 2017 stond Mohammed E.W. plots opnieuw voor de deur van Fatima. Hij vroeg haar om te dansen voor hem, toen ze dat weigerde bond hij haar vast en verkrachtte hij haar. Maar daar bleef het niet bij. Nadat de man klaar was, nam hij een mes en zei hij dat hij Fatima zou vermoorden omdat ze geen gelovige moslima meer was. “Door een afvallige en niet-praktiserende moslima te doden, zou hij Allah een groot plezier doen, riep hij.”

“Hij begon met een keukenmes te steken in mijn handen en armen, maar het mes kraakte in twee stukken. Hij nam een slagersmes en stak telkens opnieuw, tergend traag, in mijn bovenlichaam en zelfs in mijn hartstreek en gezicht. Ik kermde van de pijn. Hij verplichtte me om het gebed van de doden voor te lezen uit de Koran. Na achttien messteken en een enorm bloedbad bleef ik roerloos liggen. Het was mijn enige hoop op overleven.”

9 jaar cel 

Als bij wonder overleefde Fatima de messteken, waardoor ze in de correctionele rechtbank kon getuigen tegen haar ex-man. Hij riskeerde een celstraf van maximum 20 jaar, maar het Openbaar Ministerie vroeg 10 jaar voor de moordpoging. Uiteindelijk werd Mohammed E.W. veroordeeld tot een effectieve gevangenisstraf van 9 jaar. De voorbedachtheid om haar te doden, achtte de rechter niet bewezen.

Het slachtoffer is teleurgesteld in de volgens haar te milde straf. Ze vreest dat de man haar opnieuw zal komen opzoeken na zijn vrijlating. “Mijn cliënte had gehoopt op een langere celstraf, want ze  is ervan overtuigd dat hij haar op een dag alsnog zal komen halen”, aldus haar advocaat Alain Coulier aan HLN.