Kim Jong-un, de communistische dictator van Noord-Korea, is opnieuw ‘uit de dood opgestaan’. Hij was al een lange tijd niet meer in het openbaar verschenen. Daarom dacht men dat hij overleden was. Een andere theorie was dat hij een zware hartoperatie had ondergaan. China zou naar verluidt namelijk medische experten hebben gestuurd naar Noord-Korea. De communistische dictator is echter opnieuw in het openbaar verschenen en vertoont geen tekenen van een slechte gezondheid.

(Lees verder onder de video)

Kim Jong-un verscheen op de opening van een kunstmestfabriek in Sunchon, ten noorden van Pyongyang. Hij loopt normaal rond, lacht en zwaait. De Noord-Koreaanse regering publiceerde het beeldmateriaal afgelopen zaterdag, en beweert dat de ceremonie op vrijdag plaatsvond. Zijn zus, Kim Yo-jong, stond naast hem. De Amerikaanse president Donald Trump reageerde ook alvast op zijn verschijning.

Waarom hij precies verdwenen was, weet niemand. Het is mogelijk dat Kim Jong-un zich aan het verschuilen was voor het coronavirus. Volgens de Noord-Koreaanse regering zijn er nog geen coronagevallen in het land.