Een 18-jarige jongeman uit Molenbeek die bij de rellen in Anderlecht de politie zou hebben bekogeld met stenen is vandaag vrijgesproken door de correctionele rechtbank. Dat meldt VRT NWS. Daarnaast stond hij ook terecht voor meerdere inbreuken op de coronamaatregelen, maar ook daarvoor werd hij vrijgesproken. 

Bij de veelbesproken rellen van 11 april in het Brusselse Anderlecht werd de politie zwaar onder vuur genomen door tientallen jongeren, voornamelijk van buitenlandse origine. De politie kreeg onder meer stenen en andere projectielen naar het hoofd gegooid en er werd tijdens die bewuste rellen zelfs een dienstwapen van de politie gestolen uit een politiecombi. 

Vrijgesproken 

Vandaag moest één van die relschoppers voor de correctionele rechtbank van Brussel verschijnen. Hij kon volgens de openbaar aanklager geïdentificeerd worden aan de hand van camerabeelden van verschillende bewakingscamera’s in de buurt. Daarop zou onder meer te zien zijn hoe de jongeman met stenen gooide naar de politie en daarbij een politievoertuig vernielde.

Volgens de rechtbank is er echter onvoldoende bewijs dat het inderdaad de 18-jarige jongeman was die te zien is op de camerabeelden. Hij droeg dan wel gelijkaardige kledij, maar voor de rechter was dat onvoldoende bewijs. De beklaagde werd dan ook volledig vrijgesproken voor zijn betrokkenheid bij de rellen in Anderlecht.

Daarnaast stond de jongeman ook terecht voor inbreuken op de coronamaatregelen. Hij krees maar liefst zes processen-verbaal van de Brusselse politie omdat hij de regels met betrekking tot social distancing niet respecteerde. Ook hiervoor werd de jongeman echter volledig vrijgesproken door de rechter. Volgens de rechter maakte de beklaagde gewoon een wandeling, wat toegestaan is, en is het geen inbreuk wanneer je tijdens die wandeling iemand begroet of een praatje maakt.