S.V., de 32-jarige man die in december 2019 een klopjacht opende op Dutroux-kompaan Michel Lelièvre, is veroordeeld tot een celstraf van één jaar met uitstel en een geldboete van 16.000 euro. Dat meldt La Capitale. 

De man had naar aanleiding van de vrijlating van Lelièvre een Facebookgroep opgericht met het doel de voormalige handlanger van Dutroux te traceren. Meer dan 150 mensen maakten deel uit van de groep. S.V. slaagde blijkbaar in zijn opzet want enkele dagen later werd Lelièvre in Anderlecht in elkaar geslagen en werd zijn appartement vernield. De rechtbank hield de man, een voormalige militair, daar mee verantwoordelijk voor. Zelf was hij echter niet betrokken bij de incidenten.

Zelf beweerde de man dat hij zeker niet de bedoeling had om de groepsleden aan te zetten tot geweld. In zijn verhoor gaf hij wel toe graag bij de strafexpeditie geweest te zijn. Volgens zijn raadsman, de bekende advocaat Abdelhadi Amrani, kon het parket de link tussen de Facebookgroep en het geweld tegen Lelièvre niet aantonen. De rechtbank dacht daar echter anders over en sprak een zwaardere straf uit dan de vordering van het openbaar ministerie.

Beroep

De rechtbank van Brussel veroordeelde S.V. tot een gevangenisstraf van één jaar met uitstel en een geldboete van 16.000 euro, waarvan 6.400 euro effectief. Het parket had maar een geldboete van 2.000 euro gevorderd. De man gaf al aan in beroep te zullen gaan.

Michel Lelièvre mocht begin december 2019 na 23 jaar de gevangenis verlaten. Hij speelde als kompaan van pedofiel Marc Dutroux een belangrijke rol bij de ontvoering en marteling van vier meisjes, de dood van twee daarvan en drughandel.

Lees ook:

Michel Lelièvre, kompaan van Marc Dutroux, op vrije voeten