Silvia Romano was 23 toen ze in november van 2018 werd ontvoerd door gewapende mannen in Kenia. Het Italiaans meisje werkte daar toen als vrijwilliger in een weeshuis in het dorp Chakama, in het zuidoosten van Kenia. De mannen droegen Kalasjnikovs en sommigen zelfs een kapmes. Volgens een ooggetuige waren ze op zoek naar een blanke vrouw, dus specifiek iemand zoals Silvia. Ze hebben haar neergeslagen en vijf mensen doodgeschoten; waaronder 2 kinderen en 2 tieners. Ze is nu eindelijk, na 1.5 jaar in gevangenschap, vrijgelaten.

De Italiaanse premier, Giuseppe Conte, kondigde het al aan op twitter: “Silvia Romano is bevrijd! Ik dank de vrouwen en mannen van de inlichtingendiensten. Silvia, we wachten op je in Italië!” Verder zijn er geen details vrijgegeven over de identiteit van de Afrikaanse ontvoerders, waarom het Italiaans meisje is ontvoerd of hoe haar vrijlating is verlopen.

(Lees verder onder de tweet)

Volgens de Keniaanse politie zou het gaan om militanten van Al-Shabaab. Al-Shabaab is een jihadistische terroristische organisatie die vooral actief is in Somalië, het buurland in het noordoosten van Kenia. Dat is meteen ook het land waar ze gevonden is. Ze hebben haar dus over de grens meegenomen. Het is nog niet zeker dat het echt het werk van Al-Shabaab was.Af Ontvoeringen van buitenlanders zouden in Kenia in ieder geval zeldzaam zijn. Silvia Romano is nu in de Italiaanse ambassade in de Somalische hoofdstad Mogadishu. Ze vliegt binnenkort terug naar Rome.