Iran heeft bij een mislukte raketoefening in de Golf van Oman minstens 19 van zijn eigen militairen gedood. Dat bevestigt de Iraanse marine in een persbericht. Volgens het Britse BBC vielen er zelfs tientallen doden, maar dat ontkent Iran dus.

Afgelopen zondag wilde Iran naar eigen zeggen een nieuw type raket testen voor de kust bij de Iraanse haven Jask. Die raket werd gericht op een drijvend doelwit in de zee, maar raakte uiteindelijk het hulpschip Konarak, waarop tientallen Iraanse militairen zaten. 

De Britse openbare omroep BBC maakte melding van tientallen doden, maar in een persbericht stelt de Iraanse marine dat er bij het ongeluk 19 doden vielen. Daarnaast raakten ook 15 Iraanse militairen gewond. Volgens berichten op sociale media zou het hele schip gezonken zijn, maar dat wordt ontkend door Iran. 

Hoe het komt dat Iran per ongeluk haar eigen militaire vloot raakte, is nog niet helemaal duidelijk. Het schip zou te dicht bij het beoogde doelwit hebben gevaren, maar dat is nog niet bevestigd. Iran stelt de precieze oorzaak van het ongeval nog te onderzoeken.