In de nieuwe video van de Britse politicus Nigel Farage is te zien dat er niks is veranderd aan de Franse mensensmokkel. Integendeel probeert de Franse marine de smokkelpraktijken nu juist voor het publiek te verbergen. Ook de Britse grenswacht stond weer trouw klaar om de, door de de Fransen geëscorteerde, illegalen op te vangen. Nigel Farage stelt dat er heel snel iets moet gebeuren. Zo niet, dan kunnen de Britten aankomende zomer een invasie verwachten.

Ongeveer een maand geleden plaatste Farage een filmpje op zijn Youtube-kanaal over illegale migratie. Hierin maakte hij bekend dat een enorm aantal illegalen Groot-Brittannië binnendringt – zonder dat hier berichtgeving van is. Kort na het publiceren van de video werd de politicus door de politie bezocht, maar dit weerhield hem er niet van om door te gaan. Een week geleden bleek de situatie echter nog veel erger te zijn dan gedacht. De Franse autoriteiten bleken namelijk actief betrokken te zijn bij de mensensmokkel naar het Verenigd Koninkrijk. Tijdens het vastleggen van deze beelden kwam naar voren dat niemand dit mocht weten. De Britten dreigden namelijk de boot van Farage in beslag te nemen, als hij het schandaal zou vastleggen. De politicus stelde dat “de aap uit de mouw is.”

(Lees verder onder de tweet)

Frankrijk verbergt mensensmokkel

In de nieuwe video is te zien dat de mensensmokkel nog altijd doorgaat. Hoewel de Britse minister van Binnenlandse Zaken met de Fransen zou hebben gesproken, lijkt er in de praktijk weinig te zijn veranderd. Het enige wat deze keer anders is, is dat de Fransen hun werk in het geheim voortzetten. Opnieuw escorteert de Franse marine namelijk een groep migranten richting Engeland – alleen mag niemand het zien deze keer. Door middel van een gebiedsverbod en een leugen probeerden de Fransen, de boot van Farage af te wenden. Desondanks bleek de leugen van een ‘zoekactie’ (‘search-and-rescue operation’), niets meer dan illegale mensensmokkel te zijn.

(Lees verder onder de tweet)

Deze keer was de marine wel iets voorzichtiger. In plaats van dat de migranten direct werden overdragen aan de Britten, zigzagde het gevechtsschip van links naar rechts om de migrantenboot heen. Desalniettemin duurde het niet lang voordat de Britse autoriteiten kwamen om de migranten toe te laten tot Groot-Brittannië. Als klap op de vuurpijl hadden de Fransen hun schip ook ontraceerbaar gemaakt, waardoor het moeilijk te bewijzen zou moeten zijn, wat de Fransen deden. 

Of de Britten zelf onderdeel zijn van het snode Franse plan, durft Farage niet te zeggen. De Britse politicus gaat daarentegen wel in op de kosten van de gehele operatie. Niet alleen moeten er ‘reddingsboten’, ‘grenswachters’, vliegtuigen en ‘drones’ worden betaald. De migranten moet immers ook nog opvang en verzorging krijgen. Het meest absurde blijft echter het feit dat de Britten de Fransen betalen om de migranten tegen de houden, volgens Farage. Hij waarschuwt daarom dat de Britten aankomende zomer een invasie kunnen verwachten, mits er niet snel iets gaat veranderen.