Kamerlid Dries Van Langenhove is vorige week donderdag betrapt op het overtreden van de coronaregels. Na een klacht wegens geluidsoverlast legde de politie van Gent een bijeenkomst stil waarop ook de politicus aanwezig was. Van Langenhove zelf slaat intussen mea culpa.

Volgens Het Nieuwsblad werd Van Langenhove op heterdaad betrapt op een “lockdownfeestje”. Na een klacht van één van de buren wegens geluidsoverlast, viel de politie van Gent binnen op de plaats waar de bijeenkomst plaatsvond. Daar zou de politie twaalf aanwezigen hebben aangetroffen, wat nog steeds verboden is in het kader van de coronamaatregelen. Politie en parket waren niet beschikbaar voor verdere commentaar.

“Ik had naar huis moeten gaan”

Volgens Van Langenhove zelf was hij inderdaad aanwezig op de bijeenkomst, maar ging het om een barbecue met 8 personen. Tenzij het om twee bubbels van vier personen zou gaan, blijft ook dat echter nog een verboden samenscholing. Het is ook niet duidelijk of het feestje binnen dan wel buiten doorging

Het Kamerlid slaat intussen mea culpa op sociale media. “Als Kamerlid heb ik voorbeeldfunctie en had ik naar huis moeten gaan toen ik zag dat er te veel volk was”, reageert hij. De minnelijke schikking van 250 euro heeft hij naar eigen zeggen reeds betaald.

Lees ook:

Izegems burgemeester aanwezig op ‘buurtfeestje’: “Pure framing”