Voor de tweede nacht op rij zijn zware rellen uitgebroken in de Amerikaanse stad Minneapolis, in Minnesota. Er werd brand gesticht, geplunderd en geschoten. Verschillende gebouwen gingen in vlammen op en er viel zeker één dode. De rellen volgen op de dood van een zwarte Amerikaan die door een agent op de grond werd vastgepind.

Een tweede nacht van rellen zorgt voor zware schade in Minneapolis. De relschoppers staken verschillende gebouwen in brand, waaronder handelszaken en een appartementencomplex in aanbouw. Tal van winkels werden geplunderd. Zeker vijf mensen geraakten gewond door geweervuur. Een man werd woensdagavond dood teruggevonden met een schotwond. Volgens de vermoedelijke dader werd de man neergeschoten toen hij diens winkel probeerde te plunderen.

(Lees verder onder de tweet.)

Rellen na dood zwarte Amerikaan

De rellen volgen op de dood van de 46-jarige George Floyd. Hij werd door de politie gearresteerd nadat hij verdacht werd van vervalsing. Hij stierf nadat hij minutenlang op de grond werd vastgepind – knie op de nek – door een politieagent. Uit bewakingsbeelden blijkt dat Floyd zich niet verzette tegen de arrestatie. De betrokken agent en drie andere politiemannen werden intussen ontslagen.

Jacob Frey (Dem.), de burgemeester van Minneapolis, roept op tot kalmte. Hij vroeg tegelijkertijd aan de gouverneur van Minnesota om de Nationale Garde in te zetten. Ondertussen is het ook in andere Amerikaanse steden, zoals Los Angeles, erg onrustig.