De 22 miljoen filters die de federale overheid heeft besteld, kunnen niet gebruikt worden met de 18 miljoen bestelde mondmaskers. Dat meldt RTL. “Men moet goed het één van het ander onderscheiden”, reageert minister van Defensie Philippe Goffin (MR).

Twee weken geleden kondigde de Nationale Veiligheidsraad aan dat elke burger een mondmasker en twee filters zou krijgen. De 18 miljoen bestelde mondmaskers blijken nu echter niet geschikt te zijn voor de filters. De maskers hebben reeds een filter en die kan niet vervangen worden.

Het was ook nooit de bedoeling dat de mondmaskers wél compatibel zouden zijn met de filters, zegt minister van Defensie Philippe Goffin (MR) nu die instaat voor de bestelling van de maskers. “Men moet goed het één van het ander onderscheiden, de door Defensie bestelde maskers zijn autonoom”, aldus de liberaal. “Deze filters dienen ter ondersteuning van de maskers die de bevolking zelf heeft gemaakt. Het is nooit de bedoeling geweest om elke burger een masker te bezorgen dat compatibel is met de twee filters.”

Lees ook:

Gratis stoffen mondmaskers raken niet op tijd verspreid