De 55-jarige Benaissa O. uit Kuurne moest afgelopen week voor de rechtbank verschijnen omdat hij in maart een kassierster van warenhuis Aldi in K in het gezicht spuwde. “Dit is in tijden van corona spelen met mensenlevens”, aldus de advocaat van het slachtoffer. Zelf ontkent de man de feiten. Dat meldt Het Laatste Nieuws. 

Op 17 maart stond Benaissa O. uit het West-Vlaamse Kuurne aan te schuiven aan de kassa van supermarkt Aldi, toen hij het aan de stok kreeg met een kassierster. Volgens Benaissa O. werkte de kassierster niet snel genoeg en daarover uitte hij luid zijn ongenoegen. Een andere klant wist de man nog te kalmeren, maar hij wist zich niet lang rustig te houden. 

Kassierster bespuwd

Na het afrekenen wilde de man toch nog de confrontatie aangaan met de kassierster en spuwde hij zelfs in het gezicht van de vrouw, waarna hij wegvluchtte. De man kon aan de hand van zijn nummerplaat geïdentificeerd worden en moest zich vorige week verantwoorden voor de rechtbank. Het slachtoffer eiste daar een morele schadevergoeding van 750 euro voor het spuwen. “Dit is in tijden van corona spelen met mensenlevens”, aldus haar advocaat. 

Een getuige bevestigde telefonisch het verhaal van de kassierster, maar toch bijft Benaissa O. de feiten ontkennen. Wel geeft hij toe dat er een discussie was. “Ik moest ’s middags naar Kruisem om te werken, moest nog naar Lidl, de kinderen naar de opvang voeren en eten maken,…”, verklaarde de man. “Ik was opgefokt en er was een woordenwisseling, maar ik spuwde niet in haar gezicht.”

De zaak werd door de rechter uitgesteld tot 1 september zodat de getuige op het politiekantoor verhoord kan worden.