Afgelopen weekend heeft de politie bij vier afzonderlijke incidenten in de provincie Antwerpen coronaspuwers opgepakt. Zo meldt het parket, dat laat weten streng op te treden tegen dit “asociaal en maatschappelijk onaanvaardbaar gedrag”.

Bij een eerste incident op het Sint-Jansplein in Antwerpen trof de politie een dronken man aan, die zich bij zijn arrestatie agressief opstelde tegen de politie. Hij verwondde een agent aan de vinger. In de politiecel spuwde hij verschillende keren in de richting van agenten. Hij werd zondag aangehouden door de onderzoeksrechter en blijft nog wat langer achter de tralies.  Ook vrijdag rond middernacht trof de politie in Herentals een dronken 40-jarige man aan. Hij was met zijn voertuig aan het driften en beschadigde daarbij andere auto’s en een verkeersbord. De onderzoeksrechter heeft hem onder elektronisch toezicht geplaatst.

Op de Bredabaan in Antwerpen moest de politie vrijdagavond tussenkomen nadat een 45-jarige man op straat mensen zou hebben aangevallen met een aftrekker. De man is een buurtbewoner die zich ergerde aan mensen die herhaaldelijk gebruik maakten van een openbaar bankje in de straat. Hij werd gearresteerd, maar de onderzoeksrechter liet hem vrij onder voorwaarden. Na een melding van geluidsoverlast werd zaterdag rond middernacht een 30-jarige vrouw gearresteerd in Kasterlee. Ze stelde zich agressief op tegenover de agenten en was onder invloed. Ze werd in een isoleercel geplaatst, waar ze begon te spuwen naar de agenten. De onderzoeksrechter liet ook haar vrij onder voorwaarden.

Lees ook:

Twee ‘coronaspuwers’ riskeren een celstraf tot vijf jaar