Een 24-jarige man van buitenlandse origine is opgepakt nadat hij gisteren een Nederlandse vrouw in een scootmobiel neerstak. Dat meldt het Nederlandse Algemeen Dagblad. Het slachtoffer en de dader kenden elkaar niet. De man was al van ‘s ochtends vroeg op zoek naar een willekeurig slachtoffer, zo blijkt uit camerabeelden. 

Omstreeks 8u kreeg de politie een oproep over een steekpartij. Ze rukten massaal uit, maar van de verdachte was op dat moment al geen spoor meer. Het slachtoffer, een vrouw in een scootmobiel, werd door de man met een mes in haar nek gestoken. Daarna vluchtte hij weg.

De politie zette een zoekactie op naar de dader, met succes. Kort na de feiten werd de dader, een man van buitenlandse origine zonder woon-of verblijfplaats, opgepakt door de veiligheidsdiensten. Waarom de man een willekeurig slachtoffer uitzocht en neerstak met een mes, is vooralsnog niet duidelijk.

Uit camerabeelden blijkt dat hij eerder die dag al op zoek was naar een slachtoffer. Zo werd hij omstreeks 7u in de ochtend gesignaleerd in een woonwijk waar hij nadrukkelijk naar huizen keek en ook aanbelde bij sommige huizen. Daardoor kwam hij duidelijk in beeld op de bewakingscamera’s van enkele huizen.