De politie is op zoek naar twee jongemannen van buitenlandse origine die recent duizenden euro’s gestolen hebben van minstens twee supermarkten in Antwerpen. Er werd daarom nu een opsporingsbericht verspreid via het VTM-programma Faroek

Op maandag 4 mei sloegen de daders toe in twee verschillende supermarkten in Antwerpen. Hun werkwijze verschilt van die van de meeste andere overvallers. Ze hebben het niet gemunt op de kassa maar gaan op zoek naar de bureauruimte, waar het geld van de winkel meestal bewaard wordt.

In de voormiddag werd de Carrefour aan het station van Berchem slachtoffer van de allochtone dieven. Ze wandelden samen de winkel binnen en gingen meteen op zoek naar de bureau’s van de winkel. Wanneer ze die gevonden hadden, ging één van hen daar op zoek naar de kluis terwijl zijn kompaan in de winkel op de uitkijk bleef staan. Uiteindelijk lopen ze beiden enkele keren over en weer van de winkel naar de bureauruimte en stelen ze in totaal 1.970 euro uit de kluis. 

Enkele uren later slaan ze opnieuw toe, deze keer bij een Carrefour-supermarkt op de Antwerpse Paardenmarkt. Net als vorige keer gaan ze op zoek naar de bureauruimte, waar ze een gesloten kluis aantreffen. Omdat ze niet meteen de sleutel van die kluis vinden, besluiten ze de volledige kluis mee te nemen. Met die kluis – waarin meer dan 5.000 euro zit – wandelen ze vervolgens de winkel buiten. 

De daders zijn vooralsnog spoorloos. Daarom hoopt de politie met de verspreiding van dit opsporingsbericht op tips of aanwijzingen die naar de dieven kunnen leiden. Het volledige opsporingsbericht kan u hier herbekijken.

Wie informatie over deze zaak heeft kan de politie contacteren op 0800 30 300 of via opsporingen@police.belgium.eu.