Maroan en Zakaria A. riskeren een gevangenisstraf van 15 jaar omdat ze vorig jaar twee concurrerende drugsdealers neerstaken in Borgerhout. Dat meldt Het Laatste Nieuws. Volgens Maroan en Zakaria hadden hun concurrenten Mohamed Y. en Mohamed L. drugs en hun klantenlijst gestolen.

De twee broer van buitenlandse origine Maroan A. en Zakaria A. uit het Antwerpse Borgerhout werkten samen als drugsdealer-duo in het Antwerpse. Op een gegeven moment kregen ze echter concurrentie van twee andere mannen van buitenlandse origine die hun geld wilden verdienen met het dealen van drugs: Mohamed Y. en Mohamed L., twee neven.

Drugsdealers steken concurrenten neer

Mohamed Y. en Mohamed L. zouden de klantenlijst van Maroan A. en Zakaria A. gestolen hebben, net als een aanzienlijke hoeveelheid drugs. De twee broers wilden daarom wraak nemen op de twee Mohamed’s en grepen hun kans toen ze de wagen van hun concurrenten zagen rijden in de buurt van de A12 in Antwerpen. Ze zetten de achtervolging in en ter hoogte van de Bevrijdingstunnel reden ze hen klem.

De inzittenden stapten uit hun wagens en één van de gebroeders A. trok daarbij ook een mes. Hij haalde uit naar Mohamed Y. en diens neef Fayssal Y., die beiden gewond raakten. Mohamed L. bleef ongedeerd en bracht zijn twee neven naar het ziekenhuis, waar hij ze achterliet voor de ingang en wegvluchtte. 

Afgelopen donderdag verscheen de zaak voor de strafrechter. De procureur vraagt een gevangenisstraf van 15 jaar voor de drugsdealende broers Zakaria en Maroan A. voor het dealen van drugs en het neersteken van de twee mannen.